Yahoo'nun Reddettiği Microsoft Yeni Arayışlarda



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, Yahoo'nun alımı için başarılı olamayan teklifinin ardından AOL'i almak için adım atmaya hazırlanıyor.

Microsoft, Yahoo'nun alımı için başarılı olamayan teklifinin ardından AOL'i almak için adım atmaya hazırlanıyor.

Wall Street Journal; Microsoft ve AOL yöneticilerinin Seattle'da olası bir anlaşmayı görüşmek için toplantı yapacaklarını duyurmuştu.

Görüşme haberlerine Yahoo'nun AOL üzerindeki ilgisi ile birlikte Time Warner'ın elinde bulunan AOL'in Yahoo işine karışması ve birleşik bu yapıdan Time Warner'in çok az bir kazanç iddia Yahoo nun Reddettiği Microsoft Yeni Arayışlardaetmesi neden olmuş gibi görünüyor.

AOL hızlı bir şekilde üye kaybediyor ve ödemeli internet hizmetleri Yahoo'nun çok gerisinde. Üstelik kötü performans yüzünden binlerce çalışanını çıkardı.

Microsoft ise küçülmekte olan AOL'i alarak çevrimiçi piyasasında hatırı sayılır bir paya sahip olmayı hedefliyor olabilir. Tabii bir yandan da güçlü AOL markasını durdurmakla genel payını daha da arttırmayı planlıyor olabilir.

Microsoft;Yahoo'yu,Microsoft'un alım teklifini reddetmesinden sonra Google ile kurduğu yakın iş bağlarının potansiyel olarak rekabet engelleyici olmasından dolayı Amerikan parlamenterlere, şikâyet ediyor. Microsoft'un pazardaki haretkerini takip eden kullanıcılar bunun ne derece ironik bir durum olduğunu hemen fark edeceklerdir.

AOL son zamanlarda sosyal ağ sitesi olan Bebo'yu satın aldı ve çevrimiçi kullanıcılarına 40 milyon kullanıcı daha ekledi. Bu da Microsoft'un ilgilenebileceği bir diğer detay.