Microsoft, yeni SQL Server platformu Kilimanjaro'nun detaylarını ilk kez açıkladı



Ekleyen
baktas
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, bir sonraki SQL Server sürümünün detaylarını açıkladı. Kilimanjaro kod adı verilen veri tabanı sunucusunun 2010 yılına kadar kullanıcılarla buluşamayacağı duyuruldu.

Microsoft SQL Server - Klimanjaro

Veri tabanı analisti Helena Schwenk, Klimanjaro hakkında şöyle konuştu, "Kilimanjaro'yu, şirketimizin iddialı bir sürüm olarak adlandırmasının ve ona bu kadar güvenmesinin iki nedeni var. İlk olarak, IBM, Oracle ve SAP ile daha iyi rekabet edecek olan yeni sürümün, şirket yapılanmalarını hedef alan, çok daha iddialı bir hareketi temsil ettiğini söylememiz gerekiyor.

İkinci ve çok daha ilginç olan nedeni ise, bu sürümün SQL Server becerilerini geliştirmesi ve Excel ile olan gelişmiş uyum becerisi sayesinde kullanıcıların gereksinimlerini desteklemek adına çok daha büyük bir vurgu anlamına gelmesidir."

Schwenk, bu özelliklerin Microsoft için "keşfedilmemiş kara parçaları" olduğuna değinirken, Excel'in yaygın bir kurumsal zeka (business intelligence) aracı olmasına rağmen, tam gelişmiş bir rapor yaratma ve analiz aracı olarak kullanılmasını engelleyen, belli teknik kısıtlamalara sahip olduğunu da söyledi. Schwenk ayrıca SQL Server'ın bir sonraki hedefinin bu kısıtlamaları ortadan kaldırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kilimanjaro, kurumsal zeka pazarında, aslında üç-çatallı bir çabanın bir parçası.

İlk olarak Microsoft, Kilimanjaro'da self-servis rapor yaratma becerilerini kullanıcılarıyla buluşturuyor. İkinci olarak da, Project Gemini kod adındaki, yönetilen, yeni, self-servis analiz özellikleri devreye giriyor. Ve son olarak Microsoft, SQL Server'da "Madison" kod adlı bir projenin altında, gelişmiş veri ambarı (data warehousing) işlevselliğini kullanıcılara sunmayı hedefliyor.