Microsoft, Yahoo'nun eski yöneticisini işe alıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, sıkıntı yaşadığı Online Hizmetler Grubu'nun başına getirmeyi düşündüğü eski Yahoo yöneticisi Qui Lu ile görüşüyor.

MicrosoftMicrosoft'tan yapılan açıklamada, daha önce Yahoo'nun Arama ve Reklam Teknolojileri Grubu'nun yardımcı başkanlığını yapan Qui Lu'nun, 5 Ocak'ta Microsoft'un Online Hizmetler Grubu'nun başkanlık koltuğuna getirileceği açıklandı. Lu, 10 senelik çalışma süresinin ardından Yahoo'daki görevini geçtiğimiz Ağustos ayında bırakmıştı.

Lu, yeni görevinde Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'a rapor verecek. Lu Microsoft'a katılırken, Microsoft'un Online Hizmetler Grubu'ndan bir yönetici de ayrılıyor olacak. Microsoft'tan yapılan açıklamada, dijital reklam hizmetler firması aQuantive'in eski CEO'su ve Microsoft'un Reklam ve Yayın Çözümleri Grubu'nun yardımcı başkanı Brian McAndrews'in önümüzdeki birkaç ay içerisinde görevinden ayrılacağı belirtildi.

Microsoft, 6 milyar dolarlık bir anlaşmayla aQuative'i 2007 yılının Mayıs ayında satın almıştı. Bu satın alma anlaşması, şu ana kadar görülmüş en pahalı şirket alımı olarak kayıtlara geçti. Microsoft, McAndrews'in, görevinin son birkaç ayında Lu'nun yeni görevine alışması için Ballmer ve Lu'ya danışmanlık yapacağını açıkladı.