Yahoo'nun işten çıkarmalar yapması bekleniyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
22.02.2010

Yahoo'nun, maliyet düşürme önlemlerinin bir parçası olarak binlerce çalışanını işten çıkaracağı konuşuluyor.

Yahoo logoYahoo bu yılın başında maliyetleri düşürmek için 1,000'e yakın çalışanını işten çıkarmıştı. The Wall Street Journal'ın haberine göre bu son işten çıkarma haberlerinin detayları, İnternet firmalarının üçüncü çeyrek getirilerini açıklayacakları yarın (22 Ekim 2008) kamuoyu ile paylaşılabilir.

Gazetenin raporuna göre kaç kişinin işten çıkarılacağı henüz kesinlik kazanmış değil fakat diğer bir ABD gazetesi şirket çalışanlarının yılsonuna kadar 3,000'den fazla kişinin işine son verileceğini beklediklerini yazdı.

Analistler, geçen hafta hisseleri son beş yılın en kötü seviyesi olan 11.37 dolara gerileyen Yahoo'nun 2001'deki dotcom faciasından bu yana en kötü günlerini yaşadığını belirtiyor. Yahoo'nun hisseleri haftaya 12.90 dolar ile başlamışlardı ki bu rakam Mayıs ayında Microsoft'un yaptığı 33 dolarlık teklifin oldukça altında.

Ağustos ayında Yahoo yönetim kurulu başkanı Jerry Yang ve başkan Roy Bostock Microsoft'un yaptığı teklifi ele alma yöntemleri nedeniyle Yahoo Hisselereleştirilmişlerdi. Pek çok yatırımcı da bu ikiliyi fiyatı çok yüksek tuttukları için acımasızca eleştirmişlerdi.

Google geçen hafta başarılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı ve bu sonuçlar Yahoo'nun faaliyet gösterdiği arama reklamcılığı sektörü açısından iyi haber olarak yorumlanabilir. Yahoo, ABD hükümetinin, Google tarafından satılan reklamların gösterilmesi ile ilgili arama reklamcılığı anlaşmasını kabul etmesi durumunda kasasına para girişi olmasını umuyor. Fakat bu anlaşma ABD Adalet Bakanlığı'nın, anlaşmanın çevrimiçi reklam piyasasındaki rekabeti düşürebileceği konusunda yürüttüğü araştırma nedeniyle askıya alınmış durumda.