Samsung ve Sun Birlikte Gelişmiş Bir NAND Bellek Çipi Üretti



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Samsung bu hafta; katı hal disklerin yaşam süresini ve performansını ciddi oranda artırabilecek, dayanıklılığı yüksek 8 GB seviyeli hücreye sahip gelişmiş bir NAND flash bellek çipini Sun Microsystems ile birlikte geliştirdiklerini basına açıkladı.

Samsung - Sun - SLC NANDAçıklamayı yapan Samsung görevlilerine göre; bu yeni flash bellek çipi, standart sunucu düzeyi SLC bellek cihazlarıyla karşılaştırıldığında yazma ve silme sürelerini beş kata kadar çıkarma potansiyeline sahip. SLC NAND flash bellekler genellikle 100K yazma/silme döngüsü boyunca kullanılmaz hale gelene kadar işlevlerini yerine getiriyorlar.

Ürünün fiyatı ve ne zaman pazara çıkacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Sun'ı açık depolama müdürü Graham Lovell; Sun ve Samsung'un kurumsal müşterilerin yüksek işlem taleplerini karşılamak üzere bu yeni flash bellek çipini geliştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Lovell, Samsung'un yeni çipin üst seviye veri işleme uygulamalarında, veri yoğunluklu sunucu operasyonlarında ve depolama uygulamalarında kullanılacağını ön gördüğünü açıkladı. Analistler kurumsal müşterilerin kısa bir süre içinde katı hal depolama teknolojisini, geleneksel mekanik sürücülerin bir alternatifi olarak değerlendirmeye başlayacağını öngörüyor.

IDC'de bir Pazar araştırmaları uzmanı olan Jeff Janukowicz ise fiziksel sürücülerle karşılaştırıldığında katı hal depolama disklerinin fiyatlarının hala pahalı olduğunu belirtti. Janukowicz Samsung'un hal depolama disklerindeki yazma/silme problemini çözmek için Sun ile ortaklık kurmasının endüstride ki gelecek ortaklıklar için bir milat oluşturabileceğini söyledi.