Samsung dijital fotoğraf çerçeveleri bir "solucan"la birlikte geliyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Son iki yıldır yılbaşı sezonunda hediye olarak verilen bazı dijital fotoğraf çerçeveleri, kötü bir sürprizle birlikte geliyor.

Samsung SPF-105PSamsung'dan yapılan bir açıklamada, dijital fotoğraf çerçevelerinin birçok modelinde, siber suçluların bilgisayarlara erişimlerini sağlayacak bir solucan (worm) programının bulunduğu belirtildi.

W32.Sality.AE adlı kötü niyetli yazılımın, Samsung'un Frame Manager 1.08 yazılımının Windows XP sürümünde bulunduğu ve sipariş edilen çerçeve modellerinin çoğunun bu solucanı içerdiği belirtildi.

Frame Manager bir CD'den yüklendiğinde solucan bilgisayara bulaşıyor ve bilgisayar korsanları uzaktan bilgisayarınıza erişip tüm bilgilerinizi ele geçirebiliyor. Bu kötü amaçlı yazılım Windows Vista kullanıcılarını etkilemiyor. W32.Sality.AE, Nisan ayından beri güvenlik çevrelerince biliniyor ve anti virüs yazılımları tarafından algılanıyor.

Samsung, Kasım ayının sonunda yayınladığı bir uyarı yazısında SPF-75H, SPF-76H, SPF-85H, SPF-85P, SPF-105P dijital fotoğraf çerçevelerinin siparişinde müşterilere, bu solucanın olduğu CD'lerin de gönderilmiş olabildiğini belirtti. Samsung, kullanıcılara Samsung.com'daki Download Center'dan Frame Manager XP yazılımının güncellenmiş sürümünü indirmelerini ve yüklemelerini öneriyor.

Bu olay, ilk olarak Aralık ayının başında Alman yayımcı PC Professionell tarafından rapor edildi.

Bu, dijital fotoğraf çerçevelerinin müşterilere solucanlarla birlikte gönderildiği ilk durum değil. Geçen yıl, Best Buy Stores, bir bilgisayar virüsü içeren dijital fotoğraf çerçeveleri sattığını duyurmuştu. Bu dijital fotoğraf çerçevesi, Best Buy'a ait Insignia adlı bir markaya aitti ve virüslü bu modelin satışı Best Buy tarafından daha sonra durdurulmuştu.