Samsung 128 GB'lık SSD'lerin Seri Üretimine Geçtiğini Açıkladı



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Gelişmiş yarı iletken teknolojisi alanında dünya lideri olan Samsung Firması, 128 Gigabyte depolama kapasitesine sahip 1.8 ve 2.5 inch'lik çok seviyeli hücre tabanlı (multi level cell-MLC) katı hal sürücülerinin (SSD) seri üretimine başladığını açıkladı.

NAND Samsung"64 GB ve 128 GB'lık MLC SSD sürücülerimiz ile çoğu kurumsal kullanıcıyı ve teknoloji meraklısını hem performans hem de güvenilirlik artışıyla ve dahası makul fiyatlandırma ile tatmin edeceğimizi düşünüyoruz."

Samsung SSD sürücüler geleneksel sabit sürücülerden daha fazla güvenilirlik, daha yüksek hız ve daha hızlı uygulama açılışı sunuyor. Samsung SSD sürücüleri bekleme modundayken sıra dışı bir enerji tüketimi performansı göstererek sadece 0,2 watt harcıyor, çalışır haldeyken de SSD'lerin güç tüketim 0.5 watt'ı geçmiyor.

Samsung SSD'lerin en büyük özelliği sahip oldukları yüksek yazma ve okuma (70MB/s yazma - 90MB/s okuma performansı) hızlarının yanı sıra geleneksel dizüstü bilgisayarların sabit sürücülerinin sahip olduğu 4-5 yıllık çalışma ömründen ortalama 20 kat daha uzun ömür vaat etmeleri.

Samsung; fiyat/performans, sağlamlık ve çekici fiyatlandırma stratejilerini birleştirerek SSD pazarını 2010 yılına %800 büyütmeyi hedefliyor ve NAND flash bellek pazarının kimyasını SSD'lerle yapacağı patlamayla tamamen değiştirmeyi planlıyor.