Nvidia, Yonga Üretiminden Çıkacağını İddia Eden Raporu Topa Tuttu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Nvıdia yonga üretiminden çıkacağını iddia eden Tayvan'da yayınlanan bir raporu topa tuttu. Bu rapor oldukça saygın bir bilişim yayını olan Digitimes dergisinde yayımlanmıştı. Raporda Nvidia'nın temel anakart müşterileriyle buluşarak onlardan yeni nesil yongaları için destek isteyeceğinden bahsediliyordu.

NvidiaAnakart Üreticisinin Cevabı? Sessizlik...

Böyle bir çekilme olasılıksız görünse dahi, ExtremeTech dergisi Nvidia'ya konu hakkında ki görüşlerini sordu. Şirket temsilcisi Bryan Del Rizzo "Digitimes'da yayınlanan hikaye tamamen dayanaksızdır. Yonga üretiminden çıkmak gibi bir niyetimiz yok." dedi. Daha sonra bu açıklama resmi bir şirket duyurusunda da teyit edildi.

Del Rizzo, "MCP işimizde AMD ve Intel platformlarında hep olduğumuz kadar güçlü durumdayız. Mercury Araştırma şirketinin raporuna göre Nvidia 2008'in ikinci çeyreğinde AMD platformlarının %60'ını elinde bulunduruyor. İki yıldır buna yakın bir Pazar payına hükmediyoruz. SLI ölçülü tasarlanmış harika yapısı, oyun uyumluluğu ve sürücü güvenilirliği sayesinde hala en çok tercih edilen çoklu grafik işlemciye izin veren platform konumunda.

790i SLI yongası; hafıza (RAM) performansı, hız aşırtma(overclocking) alt yapısı ve SLI desteği ile dünyanın dört bir tarafında bilişim editörleri tarafından kullanıcılara tavsiye ediliyor. Hem AMD hem de Intel platformları için harika yeni MCP ürünlerini pazara sunmak için sabırsızlanıyoruz. şeklinde bir açıklama yaptı.

3dfx gibi köklü bir firmanın battığı, teknolojisini geliştiremeyen ve gerekli araştırma geliştirme yatırımlarını yapamayan pek çok firmanın satın alındığı günümüz yonga pazarında Nvidia, ATI ile olan rekabetini kıyasıya sürdüreceğe benziyor. Öte yanda AMD'nin ATI'yı satın alması işleri biraz karıştıracak gibi görünüyor.