Nvidia Physics Yongasını Grafik Kartlarında Kullanacak



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Nvidia, kullanıcılarının kenfi grafik kartları yanında bir de Ageia Physx (Fiziksel İşlem) kartı almak zorunda bırakmayacak gibi görünüyor. Hatta bu Fizik işlem yongasını kartlarına entegre ederek kullanıcılara sunmayı planlıyor.

Nvidia'nın dördüncü dönem mali bilançosunun açıklanmasında Nvidia Yöneticisi Jen-Hsun Huang, Ageia fizik yongası ile aynı işi yapacak bir bileşeni Geforce grafik kartlarına CUDA teknolojisini kullanarak entegre etmeyi planladıklarını belirtti.

Nvidia CEO'su Jen-Hsun Huang, "Fizik işlem ve Ageia motoru gerçekleştiridiği işlemler bakımından gerçekten etkileyici", "Oyunların ihtiyaç duyduğu bu tip bir gerçek zamanlı performans, çok sayıda işlemci gerektiriyor. Bizim stratejimiz ise dünya çapında çeşitli araçlarla ve oyunlarla bütünleştirilmiş Ageia fizik motorunu alarak onu CUDA ile grafik kartlarımıza bağlamak olacak.


Jen-Hsun Huang, "Beklentimiz insanların daha iyi Grafik işlemcilerine yöneleceği yönünde. En son teknoloji sistemleri tercih eden oyuncuları ikinci bir kart alıp daha müthiş grafikler için SLI yapmaya yönlendirebilir. Hatta daha da fazla teknoloji talep eden kullanıcılar 3 adet grafik kartı alarak ikisini grafik için birini de fiziksel hesaplamalar için kullanabilecekler " dedi.