Mozilla'nın güvenlik bölümü başkanı görevinden ayrılıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Window Snyder, bir köşe yazısında, Mozilla'daki güvenlik bölümü başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı.

Windows SnyderSnyder, gelecekteki hedefinin ne olduğuyla ilgili bilgi vermedi. Snyder, Microsoft'ta bir güvenlik stratejisi uzmanı olarak çalıştıktan sonra 2006 yılında Mozilla'ya katıldı. Şu anda Firefox web tarayıcısının ve diğer Mozilla projelerinin güvenliğini geliştirmekle sorumlu.

Her geçen gün kullanıcı sayısı artan Firefox, bilgisayar korsanlarının ilgisini daha çok çekmeye başladığından Mozilla, güvenliğe daha çok önem vermeye başladı. Geçtiğimiz hafta, güvenlik şirketi BitDefender'dan yapılan açıklamaya göre, Firefox, online banka bilgilerini çalmaya yönelik bir Trojan saldırısına maruz kaldı.

Snyder, verdiği bir demeçte "Mükemmel derecede güvenli bir web tarayıcı geliştirmek imkânsızdır." dedi ve ekledi, "Amacımız bu değil, buradaki amaç, olabildiğince güvenli bir web tarayıcı yaratmaktır. Bu, sürekli devam eden bir işlem. 'Tamam, artık başardık' diyebileceğimiz bir olay değil."

Snyder köşe yazısında Mozilla'nın güvenlik bölümünü emin ellere bırakacağını söyledi. Ayrıca kendisinden sonra görevi devralabileceğini tahmin ettiği birçok meslektaşının ismine de yer verdi.