Intel Yönetim Kurulu Başkanı Barrett, 35 yıllık görevinden ayrılıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Eski Intel CEO'sunun Mayıs ayında görevinden ayrılacağı açıklandı...

Craig BarrettIntel'in eski CEO'su ve 35 yıllık tecrübeli başkanı Craig Barrett, Mayıs ayında Intel'deki görevinden emekliye ayrılmayı planlıyor. Barrett, Intel'in kurucuları Gordon Moore ve Bob Noyce ile birlikte çalıştı ve şirket bünyesinde birçok farklı görevde bulundu. 2005 yılından bu yana yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. Intel'in bu günlere gelmesinde 1990'larda büyük katkıda bulunmasına karşın, son yıllarda gelişmekte olan ülkelere teknoloji götürme amacıyla girişimlerde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir röportajda Barrett'ın, şirketin işleyişi üzerindeki denetimi bırakıp, gelişmekte olan ülkelere teknoloji götürme misyonu yürütmesinden memnun olduğunu belirtmişti. Barrett ayrılışını, "Yaklaşık 35 yıldır, üretim hattı ve müşterilerle ilgili günlük sorunlarla ilgileniyordum ama artık Paul Otellini'ye (Intel'in mevcut CEO'su ve başkanı) Sorunlarla siz ilgilenin ben de sizin yerinize seyahat edeyim' diyorum" sözleriyle açıkladı.

Amazonlardaki ve Tanzanya'daki deneyimlerinden bahseden Barrett, Yeni Zelanda'ya, Avrupa'ya ve Orta Doğu'ya düzenlenecek seyahatleri açıkladı. Barrett,bu yıl düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda, dünyanın en fakir ülkelerini biraz olsun rahatlatacak adımları atmak için insanları teşvik eden Small Things (Küçük Şeyler) adlı bir girişim başlattı. 1993 yılından beri Intel'in yönetim kurulunda bulunan Jane Shaw, Mayıs ayından itibaren Barrett'ın görevini icra yetkisi olmadan devralacak.