Microsoft, iPhone fotoğraf uygulamasını çıkardı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Apple iTunes App Store'dan ücretsiz olarak indirilebilecek olan Seadragon Mobile, kullanıcılara iPhone'un 3G bağlantısını veya kablosuz bağlantısını kullanarak online fotoğraf kitaplıklarına erişme olanağı tanıyor.

SendragonBahsedilen bu fotoğraflara, Microsoft'un Photosynth sitesinden ulaşılabiliyor. Photosynth, kullanıcıların eklediği yüzlerce fotoğrafı birleştirip 3 boyutlu görüntülere çeviriyor ve bu sayede bir fotoğrafa istenilen açıdan bakılabiliyor. Ayrıca fotoğrafların her hangi bir noktasını kayıpsız bir şekilde büyütüp ayrıntıları incelemek de mümkün oluyor.

Photosynth, yeni bir içeriğin çıkması durumunda kullanıcıyı haberdar etmek için bir RSS bildirimi desteğine de sahip.

Microsoft Live Labs Grubu Ürün Müdürü Alex Daley, TechFlash'e "iPhone, bir grafik işlemcisiyle (GPU) birlikte en çok kullanılan telefondur. Günümüzdeki çoğu telefonun grafik işlemcisi bulunmamaktadır. iPhone, bu özelliğe sahip olduğundan, daha önceden yapılması zor olan bir şeyi artık yapabiliyoruz. Herhangi bir BlackBerry'yi veya bir Nokia'yı rafından alıp, bu telefonlarda grafik işlemci desteği olmadan Seadragon'u geliştiremezdim." şeklinde bir demeç verdi.