Microsoft kaş yapayım derken göz çıkardı



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
12.02.2010

Yazılım devi 17 yıllık hatayı düzelteyim derken sistemleri kullanılmaz hale getirdi.

Geçtiğimiz günlerde bahsi geçen 17 yıllık Windows açığını hatırlıyor musunuz? Microsoft geçtiğimiz "Yama Salısı"nda bu açığı kapatmak için etkilenen bütün Windows sürümlerine (hafıza tazeleyelim; Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7 Aslında eski NT sürümlerinde de var ama, onlar artık desteklenmediği için yamalanmayacaklar.) çözümü Windows Güncellemesi olarak sundu. Buraya kadar her şey normal (17 yıllık açığı saymazsak), haberimize konu olan durum ise yamanın yüklendiği bazı bilgisayarların açılmamak konusunda ısrarcı davranmaya başlamaları.

Microsoft kaş yapayım derken göz çıkardıÖzellikle Windows XP kullanıcılarını etkilemiş gözüken problem, yama yüklendikten sonra bilgisayar yeniden açılırken BSOD (ölümün mavi ekranı) olarak kullanıcların karşısına çıkıyor. Şimdilik tek çözüm ise yamayı bilgisayardan kaldırmak. Etkilenen bilgisayarlar Güvenli Kip kullanarak bile açılamadıkları için bunu Windows XP kurulum CD'sinde bulunan Kurtarma Konsolunu kullanmanız gerekiyor.

Eğer sorundan etkilendiyseniz Bilgisayarınızı Windows XP CD'siyle açın ve Kurtarma Konsolu'na girin. Sırasıyla aşağıdaki komutları girin.

CHDIR $NtUninstallKB977165 $\spuninst

BATCH spuninst.txt

systemroot

exit

Bu komutlar bilgisayarınızdan sorunlu güncellemeyi kaldıracaktır.