Microsoft Yıllık Gelirini 60 Milyar Dolara Çıkardı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un sadece 4 departmanının kârı 60 milyar dolar... Firma kurulduğundan beri ilk kez bu yıl, bu derece yüksek bir rakama ulaştı.

Microsoft, tarihinde ilk kez yıllık 60 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Bu, 2008 mali yılında geçen yıla göre net kazançta %25'lik bir artışa denk geliyor. Şirket ayrıca Yahoo'yu satın almak için verdiği; 1 milyar dolar toplu ödeme, bir hisse yatırımı ve süregelen gelir paylaşımı da içeren teklifin detaylarını da açıkladı. Yazılım devi; 2007 yılında 14 milyar dolardan 2008 yılında 17.6 milyar dolara doğru büyük bir net gelir artışı gösterdi.

Microsoft Yıllık Gelirini 60 Milyar Dolara ÇıkardıŞirket 2008 yılı gelirlerini; Office, sunucu programları, Xbox oyunları ve hatta basın tarafından kötü yorumlarla karşılaşan Vista için bile sürekli artan talebe bağlıyor. Zira Microsoft; toplamda 180 milyon adet Vista lisansı sattıklarını açıkladı. Ama bu lisanslardan kaç tanesinin XP sistemine indirgendiğini açıklamadı.

2008 mali yılında Microsoft; hizmetler stratejisinin iki temeli olan Windows Server 2008 ve Visual Studio 2008 programlarını piyasaya sürdü; stratejinin üçüncü ayağı olan SQL Server 2008'in ise Eylül sonu gibi piyasada olması bekleniyor.

Kazanç raporlarına göre; istemci, sunucu ve araçlar ile birlikte Microsoft Business bölümleri işletim gelir kaybı yaşamayan bölümler. Eğlence ve cihazlar bölümü ile birlikte bu üç bölüm Microsoft'un pozitif işletim geliri sağlayan departmanlarının toplamını oluşturuyor.