Microsoft iPhone'a çıkartma yapmaya hazırlanıyor



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
21.01.2010

Eski rakipler Apple ve Microsoft ortak düşmanlarına karşı birleşiyorlar mı?

Microsoft iPhone\ a çıkartma yapmaya hazırlanıyorSöylentilere göre Apple ve Microsoft iPhone'un varsayılan arama motorunu Bing olması konusunda anlaşmak üzere, ilk başta kulağa kıyamet alameti gibi gelse de sakin olun, her şeyin mantıklı bir açıklaması var.

Eğer piysasayı biraz yakından takip ediyorsanız Apple'ın derdinin eki düşmanı Microsoft'la dost olmak değil, eski dostu, yeni düşmanı Google'a bir darbe indirmek olduğunu hemen anlarsınız. Görünüşe bakılırsa Google'ın CEO'su Eric Schmidt'in aynı zamanda Apple'ın yöneticileri arasında olduğu mutlu günler çok geride kaldı.

Aslın son zamanlarda iki şirket ile ilgili yayınlanan haberlere bakarsanız aradaki rekabetin bu noktaya gelmesi pek de yadırganmamalı. Google kendi işletim sistemini ve akıllı telefonunu duyururken Apple, haritalama yazılımı geliştiren bir şirketi, bir reklam şirketini ve akışkan müzik servisi Lala'yı (ki sonuncusunun Google yaptığı müzik arama sonucu anlaşmasının mürekkebi daha kurumamıştı) bünyesine kattı. Zaten bu rekabetin sonuçları daha önce Apple'ın, iPhone için Google Latitude ve Google Voice uygulamalarını reddetmesiyle kendini göstermeye başlamıştı.

Her ne olursa olsun kesin olan noktalardan birisi Apple ve Microsoft anlaşmaya varsalar da bunun çok uzun ömürlü olmayacağı çünkü, bir kez daha söylentilere güvenmemiz gerekirse, Apple arama motoru piyasasına girmek için hazırlık içerisinde.