Microsoft, Android G1 ve iPhone'a Silverlight baskısı yapıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, Silverlight'ı Adobe Flash ile yarışır duruma getirmek için Silverlight'ı hem Android tabanlı aygıtlarda hem de Apple'ın popüler ürünü iPhone'da kullanılması için çabalıyor.

Android SilverlightMicrosoft, Adobe ile giriştiği savaşta konu Silverlight ve rakibinin Flash teknolojisi arasındaki rekabete geldiğinde hiç zaman kaybetmiyor.

Söylentilere göre Microsoft, Silverlight'ın Apple'ın aygıtlarında kullanılması konusuyla yakından ilgileniyor. Fakat şu da çok iyi biliniyor ki Apple, iPhone'da kullanılan tüm yazılımları denetim altında tutuyor. Bu yüzden Microsoft'un işi zor gözüküyor. Ancak G1'de durum biraz farklı.

Google'ın Android mobil işletim sistemi açık kaynak kodlu ve Google'ın yaklaşan, Apple'ın App Store uygulaması benzeri Android Market uygulamasında işler Microsoft için çok daha kolay olacak. Apple'ın App Store uygulaması ile Android Market uygulaması arasındaki en büyük fark; Google'ın mobil uygulamalar merkezinin herkese açık olması. Hal böyle olunca şirketlerin Android platformu için kendi yazılımlarını piyasaya sunmaları daha kolay hale geliyor.

Microsoft'un Silverlight uygulaması Adobe Flash'ın, tarayıcılar için çıkarılan zengin multimedya eklentileri kulvarındaki ana rakibi ve şuan NBC gibi şirketler tarafından bu yaz düzenlenen Olimpiyatları canlı video olarak yayınlamak gibi amaçlarla internette kullanılıyor. Microsoft bu hafta içersinde Silverlight tarayıcı eklentisinin ikinci sürümünü piyasaya çıkardı.