Londra otobüsleri merkezi olarak kontrol edilen CCTV tarafından izleniyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Londra Taşımacılığı (TfL), Londra'daki bir otobüs güzergâhında yolcuları filme alarak, çekilen görüntüleri, suçla savaşmak için kullanılacak teknolojinin 6 aylık deneme süreci kapsamında bir kontrol merkezine yolluyor.

Lonra otobüsHangi güzergâhta gittikleri açıklanmayan, Kuzey Londra'daki 21 çift katlı otobüste, Londra Taşımacılığı (TfL) ve Metropol Polisi tarafından kontrol edilen bir merkeze bağlı kameralar bulunacak.

"Bu deneme süreci başarıyla tamamlanırsa, toplu taşımacılıkta korku kültürüne yol açan genel bir rahatsızlığı ortadan kaldırmak için yürüttüğümüz kampanya çerçevesinde bu sistem, diğer otobüs güzergâhlarına da yaymayı düşünüyoruz." şeklinde açıklama yapan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, sistem eğer başarılı olursa, teknolojiyi daha da geliştirerek genel olarak yürürlüğe sokacaklarını söylüyor.

Şu anda Londra'daki tüm otobüslerde kamera olmasına rağmen, bilgiler otobüsteki bir sabit diskte depolanıyor ve polis bu görüntüleri gerektiği zaman isteyebiliyor ve kullanabiliyor. Yeni sistem, bilgiyi gerçek zamanlı bir şekilde bir kontrol merkezine gönderiyor.

Bu deneme süreci, 21.yüzyıl tarafından bize sunulan bir teknolojinin testi değil. Kullanılan sistemin etkin bir yardım yöntemi olup olmadığını belirlemek amacıyla bu deneme süreci yürütülüyor.
cctv
Londra Otobüsleri'nin performans yöneticisi Andy Thompson, "Bu teknolojinin işe yaradığını biliyoruz ve artık bu sistemin uygulamasını Londra otobüs ağında test edeceğiz. Londra otobüslerinde suç oranı az olmasına rağmen, bu konuda daha fazlasının yapılabileceğini biliyoruz. Bu nedenle de, otobüslerimizde seyahat eden yolucularımızın güvenliğini attırmak ve onların güvenliğe bakış açılarını değiştirmek için her zaman birçok yöntem deniyoruz." açıklamasıyla otobüs yolcusuna verilen önemin altını çizerken, bizim de gözlerimizi yaşartıyor. "Peki ya İstanbul?" diye soruyoruz İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a; cevap yok_