2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın en önemli aktörü IT



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Web 2.0, IPTV, 3G gibi birçok yeni teknolojiden faydalanılacak ve böylelikle 2012 Olimpiyatları interaktivite ile olimpiyat oyunlarına yeni bir boyut kazandıracak. Tabii Marduk kehaneti gerçekleşmezse...

London favori logoOyunlara erişimi ve katılımı arttırmak için, Web 2.0, internet protokol televizyonu (IPTV) ve internete bağlanabilir cep telefonları gibi yeni medya teknolojilerinden yararlanılması planlanıyor.

Olimpiyat Oyunları'nın altyapısını oluşturacak çekirdek ağ "basit ve çok sağlam" olacak. Projede çalışan IT şefleri, bu ağın üç hafta sürecek olan oyunların, herhangi bir sorun yaşamadan tamamlanmasını sağlayacağını umuyorlar.

Londra 2012 programındaki IT yardımcı başkanı Stuart Hill, "Basitlik iyidir" diyerek başladığı açıklamasında ayrıca:

"Oyunlara birçok cihaz sağlamanın, iyi bir şey olacağını sanmıyorum. Oyunlar, sadece atletlerden ve oyunların sonuçlarının yayınlarla insanlara ulaştırılmasından ibaret. Oyunlarda, enformatik alanında yeterli ve güvenilir bir şekilde çalışan donanımlar ve yazılımlar dışında başka bir şeye gerek yok." diyerek aslında bu interaktivite konusunun çok da üzerinde durmadığının altını çizdi.