Lifepod ile güneş enerjisinden kendi elektriğinizi üretin



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Otopark alanlarını, güneş enerjisinden elektrik üreten yapılara dönüştüren Envision Solar şirketi, hızlı bir biçimde Prius'tan sonra Hollywood'un yeni çevreci sevgilisi olma yolunda ilerliyor.

California merkezli şirket, LifePod adı verilen, elektrikli araba veya ev için elektrik üretme amaçlı olarak fotovoltaik güneş enerjisi hücreleri ile donatılmış ürünü ile sahne çıktı. 3 x 4 metre boyutunda olan LifePod, biraz büyük gözükse de güneş panelini kullanarak 1.5 kilovat (kw) elektrik üretebiliyor. Lifepod, şirketin CEO'su Bob Noble' a göre ortalama boyutta bir evin kullandığı elektriğin ufak bir kısmını sağlayabiliyor.

Lifepod güneş enerji panelleri - Kyocera otoparkEnvision; ortağı Japon Kyocera firmasına ait olan otopark alanının üstünü güneş enerji panelleriyle kaplayarak 150 araç ve La Jolla merkezinin elektrik ihtiyacını karşılayacak bir güneş enerjisi sistemi kurmuş. Bu sistem saatte 427,000 kilovat (kw) elektrik üretiyor. Bu değer orta büyüklükte yaklaşık 60-70 evin yıllık elektrik ihtiyacını karşılabiliyor. Envision, güneş enerjisi bahçesini hybrid veya elektrikli arabalara güç sağlayacak şekilde tasarlamış. Ayrıca panellerin oluşturduğu gölge sonucunda, araçların direkt güneşte dururken meydana gelen yakıt buharlaşmasının da ortadan kalktığını farketmişler.

LifeportDiğer önemli ürünlerinden bir tanesi de LifePort. LifePort elektrikli araçlar için güç üretmeye yarıyor. LifePort; 7 x 7 metre büyüklüğünde olup iki araç sığdırılabiliyor ve günde tam olarak 35 kilovat - saat enerji üretiyor. Yani ortalama boyutlu bir eve elektrik sağlamak için yeterli. Modelin fiyatı 50.000 doların biraz üzerinde.