Üst Sınıf Intel Quad-Core Oyun Meraklılarını Hayal Kırıklığına Uğrattı



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Intel'i en son çıkardığı Intel Core 2 Extreme Quad-Core işlemcilerden 3.2 GHz'lik olanı $1,499 fiyat etiketine sahipken, daha farklı bir sürümünün $1,399 fiyatla satışa sunulacağı açıklandı.

Intel Core 2 Extreme Quad-CoreBirkaç hafta öncesine kadar Intel hayran sitelerinde ve oyun topluluğu sitelerinde bu üst sınıf 3,2 GHz'lik işlemcinin $999 fiyat etiketiyle satışa sunulacağı konuşuluyordu. Fakat oyun meraklıları için, Intel'i en son çıkardığı Intel Core 2 Extreme Quad-Core işlemcilerden 3.2 GHz'lik olanı $1,499 fiyat etiketine sahipken, daha farklı bir sürümünün $1,399 fiyatla satışa sunulacağı açıklandı. Bloomfield kod adına sahip Core 2 Extreme Quad-Core işlemcilerin çıkış fiyatları haliyle oyun meraklılarını hayal kırıklığına uğrattı. Öte yandan Intel son işlemci fiyatlandırma listesinde masaüstü bilgisayar işlemcilerinde hiçbir fiyat kırmaya gitmemesi işleri daha da karıştırdı. Bugüne kadar işlemci fiyatlarında düşüşe gidilmediği çok az özel durum olmuştu.

Yakın geçmişteki uygulamalarına baktığımızda Intel bir işlemcinin piyasaya çıkış tarihinden itibaren belirli dönemler halinde sürekli fiyat kırarak hem eski teknoloji işlemcilerini elden çıkmış hem de sürümden kâr etmiştir. Özellikle AMD ile son yıllarda girdikleri fiyatlandırma savaşında neyseki fiyatlarda yapılan düşüşlerden en kârlı çıkan genellikle tüketiciler olmuştu. Tüm bu istikrarlı düşüşlere rağmen yakın zamanlarda işlemci fiyatları seyrini korudu.

Bir Intel yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre son günlerde büyük şirketlerce yapılan toplu alımlar piyasadaki işlemci sayısını düşürdü. Hızla artan talebe artan ham madde fiyatları da eklenince muhtemel bir fiyat düşüşünün önü kesilmiş oldu.