Intel ve IBM, "Blade" sunucular konusundaki uzmanlıklarını paylaşıyorlar



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Intel ve IBM, düşük maliyetli "blade" sunucularının benimsenmesini teşvik etmek için başlatılan bir hareketin parçası olarak, IBM'in BladeCenter switch teknolojisini daha fazla server (sunucu) üreticisinin kullanımına açmak konusunda anlaştılar.

IBM BladeTaipei'deki Intel Geliştirici Forumu'ndaki bir röportajda, Intel'in server (sunucu) platformları grubu genel müdürü ve Intel başkan yardımcısı Kirk Skaugen konuyla ilgili olarak "BladeCenter switch ayrıntılarını (Switch specification) alıp, telifsiz bir şekilde tüm SSI uygulayıcılarının erişimine açıyoruz." açıklamasını yaptı.

SSI ya da tam açılımıyla Sistem Altyapı Forumu (System Infrastructure Forum), server (sunucu) standartlarını belirlemek için Intel tarafından kurulmuş bir sanayi grubu.

SSI geçtiğimiz yıl, bir "blade" sunucu yapmak için gerekli olan tüm bileşenleri içermeyen düşük maliyetli blade sunucularının taslak ayrıntılarını hazırladı. "İçtenlikle söylemek gerekirse, eğer bütün bir blade sistemi yapacaksanız eksik olan parça, anahtar ayrıntılarıydı (switch specifications) Bu, tüm bir blade sisteminin son yapboz parçası olacak." diyen Skaugen son SSI ayrıntısını da eklediklerinde "blade server"ların bu yılın sonunda hazır olacağını söyledi

SSI ayrıntısı, daha küçük server üreticilerini ve Hindistan'ın HCL Infosystems ve Tayvan'ın Tyan şirketleri gibi bölgesel oyuncuları hedef alıyor. SSI blade ayrıntısı, güç kaynağı ve ana kartlar gibi birçok bileşene standartlar getirerek üretim maliyetlerini düşürmek için tasarlandı.