HDMI devri kapanıyor mu ?



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
09.07.2010

Ev sineması meraklıları için önemli bir parça olan HDMI gidiyor, yerine yeni TV kablo standartı olarak ethernet geliyor.

HDMI devri kapanıyor mu ?Bildiğiniz üzere ethernet kabloları (Cat-5, Cat-6) internet ağlarında kullanılıyordu. Fakat ihtiyaçların artmasıyla bu kablolardan oluşan yığınlar nedeniyle, ethernet teknolojisi insanları rahatsız eden bir teknoloji haline geldi. Kablosuz (Wi-Fi) teknolojilerinin giderek yaygınlaşması neticesinde de son yıllarda popülerliğini yitirmeye başladı.

Fakat ethernet teknolojisinin yeniden popüler olacağı günler çok yakında. Yalnız bu kez bahsettiğimiz ethernet kabloları bilgisayar için değil, televizyonlar için.

HDBaseT adı verilen bu teknoloji ile ethernet kabloları, LG, Sony ve Samsung gibi dev firmaların kullandığı HDMI ve diğer dijital kablolarının yerine geçecek.

Bunun en büyük sebebi ise Ethernet kablolarının yüksek hızda veri transferi yapabiliyor olması ve düşük maliyetli oluşu. Bu şekilde yeni nesil televizyonlara çok daha hızlı bir şekilde veri iletilebilecek ve yüksek çözünürlüklü görüntüler hızlı bir şekilde televizyonlara ulaşabilecek.