Google'da en güncel sonuç devri!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
04.11.2011

Google, Bing'e karşı bir hamle yaparak arama algoritmasını en güncel sonuçları verecek şekilde yeniledi.

Google  da en güncel sonuç devri!

Google, Bng (Microsoft) ve Yahoo gibi diğer arama motorlarıyla olan rekabetinde yeni bir hamle yapıp arama algoritmasını güncelledi.

Google'ın temel algoritmasında yapılan değişiklik kullanıcılara aradıkları şey hakkında daha güncel sonuçlar getirecek ve tüm aramaların %35'ini etkileyecek. Google'dan Amit Singhal algoritmadaki yeniliği şu şekilde açıklıyor:

"Eğer 'olimpiyatlar' kelimesini aratıyorsam bu büyük ihtimalle 1900'de yapılmış olan değil önümüzdeki yaz yapılacak olan olimpiyatlar hakkında bilgi istediğim içindir. Google Search algoritmayı kullanıcılara en güncel sonuçlar gelecek şekilde düzenledi; böylece 2012 yılını eklemeden sadece 'olimpiyatlar' kelimesini yazdığımda da istediğim bilgiye erişebileceğim."

Ancak Singhal, en güncel sonuç mantığının her aramada geçerli olmadığını da ekliyor. Farkı şöyle tarif edebiliriz: Örneğin bir yemek tarifi arayan kişiyle süper ligden son maç sonuçlarını arayan kişinin ihtiyaçları aynı değildir. Google Blog'da yapılan açıklamaya göre kullanıcılara en güncel sonucun ne zaman verileceğinin belirlenmesi için algoritmada bazı belirli değişiklikler yapılmış.

Bakalım pazar payı son iki ay içinde ilk defa %65'in altına inen Google (Kaynak: comScore), bu güncelleme ile ezici üstünlüğünü perçinleyebilecek mi?