Disket devri kapanıyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
28.04.2010

Uzun süredir bilgisayar kullanıcılarının en önemli yardımcılarından biri olan disket bilgisayar dünyasından emekli oluyor.

Disket devri kapanıyorSony, 1981'de dünyaya 3.5 inç floppy diski yani bizim bildiğimiz adıyla disketi tanıttı. Disket neredeyse 20 yıl boyunca kullanıcıların depolama, dosya transferi için tercih ettiği araç oldu. Ancak Sony 2011'de disket üretimini durduracağını açıkladı.

CD, DVD ve Flash disklerin hakimiyetine rağmen disketler eski PC ve MAC sahipleri için 21. yy.a kadar hayatta kalmayı başardı. Hâlâ dünya çapında pek çok insanın kimi belgeleri disketlerde duruyor. Ancak Sony disketin sonunun geldiğine karar verdi. Bakalım CD acı gerçeklerle ne zaman yüzleşecek.

Tüm bilgisayar kullanıcıları disketleri nostaljiye anacaktır. Özellikle kırıp içine bakmanın ne kadar zevkli olduğunu; disket okuyucunun ışığını yanarken disketi çıkartmamak gerektiğini; yazma korumanın hangi taraf olduğunu unutmayı ve en önemlisi disket kopyalamanın ne kadar kolay olduğunu böylece oyunların nasıl vızır vızır kopyalandığını hatırlayacağız.