Google, Gmail'in SMS Sohbet fonksiyonunu geri çekti



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google, Gmail kullanıcılarının cep telefonlarından SMS ile iletişim kurmalarına olanak tanıyan bir özelliğini şimdilik askıya aldı. Saptanan hatanın onarılması iki haftayı bulabilir.

Google SMSGoogle, Amerikalı Gmail kullanıcılarının, bilgisayar başında oturmayan ya da İnternet'te sörf yapmayan arkadaşlarıyla, Instant Messaging (IM) yoluyla sohbet etmelerine olanak tanıyan fonksiyonu, Gmail Labs'e geçen haftanın sonlarında eklemişti. Kullanıcılar, Chat (Sohbet) arama kutusuna basitçe bir telefon numarası yazabiliyor ya da bağlantılarındaki kişileri aratarak daha sonra "SMS gönder" seçeneğini tıklayabiliyorlardı.

Gmail'in Chat (Sohbet) özelliğinden bir SMS alan kişi, bu SMS'i Google'la oluşturulmuş bir cep telefonu numarasından almış olarak görüyorlardı. Telefon kullanıcılarının da bu numarayı kullanarak yazdıkları ve gönderdikleri metin mesajları, SMS'i gönderen kullanıcının Gmail Chat (Sohbet) penceresinde ortaya çıkıyordu.

Ancak, bu hizmet ücretsiz değil. Gmail Chat yoluyla sizden SMS mesajları alan kişi, sohbet penceresinde siz Enter'a her bastığınızda belli bir ücret ödemek zorunda. Aynı şey, size telefonlarından mesaj yazmaları durumunda da gerçekleşiyor. Gmail'den mesajı göndermek ücretsizken, telefonunuzdan bu mesajları almak ve göndermek, standart metin mesajı fiyatıyla ücretlendiriliyor. Önceden Gmail kullanıcıları, cep telefonu kullanıcılarıyla sadece e-posta yoluyla iletişim kurabiliyorlardı.

Google'ın sitesine bakılırsa bu fonksiyonda bir hataya rastlandığı anlaşılıyor.

Üretim müdürü Leo Dirac konuyla ilgili sitede "Bu fonksiyonu açmayı denediğinizde, tam olarak etkin hale gelmiyor. Bunu hariç tutmaya çalıştık - hataları ve her şeyi - fakat bu deneyim hiç de iyi olmadı. Bu yüzden Labs ruhuyla, SMS sohbeti işlevini bir süreliğine askıya aldık ve bu hatayı onarmak için üzerinde çalışmaya başladık." açıklamasını yapıyor.

Google'ın tahminlerine göre, hizmetin tekrar kullanıma hazır olması için yaklaşık iki haftalık bir süre gerekiyor. Hizmetin, ne zaman tekrar kullanılabileceği konusunda herhangi bir detaylı açıklama bulunmuyor.