Google Gmail'e video ve sesli görüşme özellikleri geliyor



Ekleyen
ozgurs
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Web posta uygulaması, video bağlantısına sahip olacak.

gmail

Bugünden itibaren Google, ücretsiz Gmail eposta programına ücretsiz video yayını ve sesli görüşme özellikleri ekliyor.

Şirketin ücretli Video For Business eklentisinden sonra Google, videoların günlük hayatımızdaki popülerliğinin gittikçe artması nedeniyle Gmail uygulamasına video özelliği eklediklerini söylüyor. Google, WinterGreen Araştırma verilerinde web kamera pazarının 2006'da 1.2 milyar dolar olan değerinin 2013 yılında 6.2 milyar dolar olacağına işaret ediyor ve videonun ne kadar önemli olacağının altını çiziyor.

Google'ın Avrupa pazarlama başkanı Dave Armstrong, "Video ve sesli görüşme özelliğinin Gmail'e eklenmesi sayesinde bir web kamerası olan kişilerin bilgisayarlarında ya da diğer bilgisayarlarda çalıştırılması çok kolay. Video, günümüzde insanların çevrimiçi iletişim kurmalarının temel yöntemlerinden biri haline geldi." diyor Armstrong.

Armstrong, kullanıcıların bazı konuları daha iyi anlatabilmek ya da gösterebilmek için eposta, Instant Messenger ve video arasında tercih yapabileceklerini söyledi. 300x200 geniş ekran çözünürlüğünde H.264 video desteği ve anında metin sohbeti desteği ile hizmet, belli eğitim alanlarında harika bir alternatif de sunabiliyor.

Hizmet, Apple Mac'lerini ve Windows PC'lerini tüm Gmail destekli web tarayıcılarda destekliyor ve hizmetin kurulumu sadece birkaç tık gerektiriyor. Ancak, özelliği çalıştırmak için her iki sistemin de 2 MB'lık istemci indirmesine izin vermesi gerekiyor. Bu, örneğin kilitli ortamlarda, sistem kaynağı kullanımını engelleyebilen bir sınırlamadır. Ayrıca, AV sohbetlerinin kaydedileceği herhangi bir araç da bulunmuyor.

Yine de Gmail'in büyük popülaritesi sayesinde, eklenen bu fonksiyonun görüntülü yapılan görüşmeleri arttıracağını ve Skype, Microsoft NetMeeting ve diğer basit hizmetlere daha fazla rekabet getireceğini söyleyebiliriz.