Google, Gmail'e ses ve görüntü araçları ekliyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google, ücretsiz hizmeti olan Gmail'e yeni, ses ve görüntü dönüştürücü araçlar ekledi. Şirketin bu özellikleri eklemesindeki amacı, Microsoft'un ve Yahoo'nun pazardaki paylarından biraz daha pay alma çabası olarak görülüyor.

Gmail Video chatE-posta yolladıkları ve Gmail yoluyla çevrimiçi olarak mesajlaştıkları kişileri, aynı zamanda görmek ve duymak isteyen, Web kamerasına sahip kullanıcılar, artık bu amaçlarına ulaşabilecekler - elbette bu yazılımı, bilgisayarlarına yükledikten sonra.

Google, bu araçları dün kullanıcılara tanıttı. Görüntü özelliği, doğrudan Gmail'e bağlı, diğer bir deyişle yazılım, Gmail olmayan hesaplarla Gmail hesapları arasında kullanılamıyor. Google'ın bu yeni araçları, Windows XP ve Windows Vista ile uyumlu. Apple Mac kullananlar içinse OS X 10.4 ve daha üst sürümleri, bu araçlar tarafından destekleniyor. Modern tarayıcılar olan Firefox 2.0 ve üstü, Internet Explorer 7, Safari 3.0 ve tabi ki Google'ın Chrome tarayıcılarında da çalışabiliyor.

Yahoo ve Microsoft, çoktan bu araçlara benzer özellikler sunuyordu fakat arada büyük bir fark var. Google'ın rakipleri kullanıcılara, uygulamaları ücretsiz eposta hizmetlerinde sunmuyorlar.

comScore istatistiklerine göre Gmail şu anda, dünya genelinde 113 milyon kullanıcıya sahip. Öte yandan Hotmail kullanıcılarının sayısı 283 milyonu bulurken, Yahoo e-posta kullanıcıları sayısı da Microsoft'u yakından takip ediyor. Yahoo'nun dünya genelinde e-posta kullanıcı sayısı ise 274 milyon.