Google, Gmail SMS fonksiyonunu tekrar çıkardı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Google, SMS fonksiyonunu ilk olarak Gmail Labs için Ekim ayında çıkardı. Fakat bir hatanın fark edilmesinden sonra, hemen bu özelliği geri aldı. Bu hata düzeltildi ve SMS fonksiyonu kullanıcıya tekrar sunuluyor.

Gmail logoSMS hizmeti, sadece ABD tabanlı cep telefonu numaralarında çalışıyor ve Gmail kullanıcılarının anında mesajlaşma özelliğini kullanarak bilgisayar başında olmayan kullanıcılarla sohbet etmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar bu özelliği, Gmail Chat'teki bir bağlantının üzerine gelip "Video&More" içinden SMS'i seçerek kullanabiliyorlar.

Alternatif olarak, açık bir sohbet penceresinden SMS penceresine geçiş yapmak için, Ayarlar (Options) menüsünü kullanabilir ya da Chat (Sohbet) arama kutusuna cep telefonu numarasını girerek "SMS Gönder" seçeneğini seçebilirsiniz.

Gmail Chat'ten SMS alan kişi, bu mesajın Google tarafından oluşturulmuş bir cep telefonu numarasından geldiğini görüyor. Cep telefonu sahibi daha sonra, bu numaraya metin mesajı gönderince, bu mesaj doğrudan Gmail Chat penceresinde görüntüleniyor.

Gmail Chat yoluyla SMS mesajları alan kişiden, sohbet sayfasına her girdiğinde ücret kesiliyor. Aynı kural, bu SMS'e cevap vermeleri durumunda da geçerli. Gmail'den mesajları göndermek ücretsizken, mesajı alan kişi, standart metin mesajı ücreti ödemek zorunda.

Gmail SMSGmail'den eğer çok fazla metin mesajı alıyorsanız, Gmail SMS'e "BLOCK" (Engelle) mesajı göndererek, Gmail kullanıcısının size mesaj yollamasını engelleyebiliyorsunuz. "STOP" (Durdur) olarak cevap verirseniz de Gmail SMS, Gmail'den gelen tüm metin mesajlarını engelliyor.

Google, şimdilik sadece ABD'deki cep telefonu numaralarından metin mesajları gönderilebildiğini söylese de bu numaralardan dünyanın neresinde olursanız olun metin mesajı gönderebiliyorsunuz.
Yeni özelliği denemek isteyenler, Gmail penceresindeki Gmail Labs linkine tıkladıktan sonra "Text Messaging (SMS) in Chat" özelliğini bularak "Enable" (Etkinleştir) butonuna tıkladıktan sonra "Save Changes" (Değişiklikleri Kaydedin)'e tıklayarak bu özelliği aktif edebilirler.