Fransa ve Rusya'nın ardından Venezuela'da Linux'a Geçiş Yaptı



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemi olan Windows'un yazılım şifrelerini açıklamaya yanaşmayan Microsoft, NSA, CIA ve FBI gibi Amerikan istihbarat teşkilatlarının Windows programlarını kullanarak elektronik istihbarat yapmasından şüphelenilmesi, bazı devletleri tedbir alma ve alternatif çözümler üretme yoluna sevk etti

LinuxFransa ve Rusya'nın ardından Venezuela da geçtiğimiz ay aldığı bir kararla kamu kuruluşlarından Microsoft ürünlerinin kullanımını yasaklamıştı. Bilişim uzmanları, Avrupa merkezli birçok finansal kuruluş ve şirketin de duyduğu güvenlik kaygılardan ötürü Microsoft işletim sisteminin yerine yavaş yavaş daha güvenli olduğunu düşündükleri "Linux'' sistemlerine geçtiğine dikkat çekiyor.

Bilişim dünyasında açık kaynak sistemi "Open-Source-System'' olarak adlandırılan Linux işletim sistemi; güvenli olması, program şifreleri ve diğer uygulamalarının herkese açık olması, yazılımların ücretsiz temin edilebilmesi nedeniyle giderek daha yaygın uygulama alanı buluyor. Linux çok değişik donanımlar ve servisler için özel olarak hazırlanır. İşletim sisteminin temelini oluşturan çekirdek kullanıcı tarafından da derlenebildiği için, bu derleme sırasında sadece kullanım amacına yönelik alt programlarla donatılır. Bu genel olarak sistemin performansını daha da artırmakta. Gelişmelerin de gösterdiği gibi açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin kullanım yüzdesi yakın gelecekte, ücretli paket yazlımlar karşısında artış sağlayacak.