Flickr'da böcek bulundu!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
15.08.2012

Shaun Winterton adlı bir bilim adamı Flickr'da gezinirken yeni bir böcek türü ile karşılaştı.

Fotoğraf üzerine kurulu bir sosyal ağ olan Flickr'da dünyanın her yerinden insanlar çektikleri fotoğrafları paylaşıyorlar. Bir Flickr kullanıcısı olan böcek bilimci Shaun Winterton, sitede gezerken Guek "Kurt" Hock Ping adlı kullanıcının çektiği bir böcek fotoğrafına denk gelmiş. Ping'in Malezya ormanlarında yürüyüş yaparken çektiği fotoğrafta zar kanatlılar takımından bir böcek bulunuyormuş. Winterton böceğin kanadında alışılmadık bir desen olduğunu fark etmiş ve yeni bir türle karşı karşıya olduğunu anlamış.

Flickr da böcek bulundu!

Resim Kaynağı: Kurt aka Orionmystery / Up Close With Nature

Fotoğrafçıyla irtibat kuran Winterton bir yıl sonra resimdeki böcekten bir örnek bulmayı başarmış ve gerçekten de böceğin yeni bir tür olduğu belgelenmiş. Böylece Winterton, bilgisayarının başında yeni bir türü böcek keşfetmiş oldu.

Bu haber akıllara yakın zamanda Google Earth'ü kullanarak piramitlerin izlerini bulan arkeologları getiriyor. Yani bundan sonra eşiniz, anneniz veya babanız bilgisayar başında çok vakit geçirdiğinizi söylerse onlara yeni hayvan türleri veya antik medeniyetlerin izlerini aradığınızı söyleyebilirsiniz.