Çocuklar için işletim sistemi: Quimo Linux



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bilgisayar kullanmaya başlama yaşı her geçen gün giderek daha aşağılara inerken piyasada çocuklara özel işletim sistemi konusu henüz tam olarak yazılım üreticilerinin ilgisini çekmiş değil. Fakat yine de çocuklar için hazırlanmış birkaç işletim sistemi var. Bunlardan biri de Quimo Linux.

Quimo Linux

Çocukları hedefleyen yazılımlar piyasada ciddi bir yer edinmeye başladı. Lakin çocuklara özel işletim sistemi dendiğinde bir çırpıda söyleyebileceğimiz bir isim yok. Windows ve Mac OS X'in küçük yaştaki kullanıcılar için birkaç oyuncağı var; tabii geniş yazılım desteğiyle bu açığı kapatıyorlar. Bu konuda geride kalan işletim sistemi ise Linux'tu.

Eğer çocuklarınıza açık kaynak kullanımını ve paylaşımı sevdirmek, bunun yanında da virüs, trojan gibi sorunlardan endişe etmeden internet'te diledikleri gibi gezinmelerini sağlamak istiyorsanız Quimo Linux tam da size göre.

Quimo Linux 3 yaşın üzerindeki çocuklar için özel olarak geliştirilmiş. Çizgi film tarzında hazırlanmış büyük simgeleri; hem eğlenceli hem de öğretici Tuxmath, Tuxpaint, Tuxtype, GCompris ve Childsplay gibi oyunları ile çocuğunun güzel vakit geçirmesini sağlayacağı aşikâr.

Quimo Linux'un yine çocuklar için hazırlanmış bir Linux sürümü olan Edubuntu'dan farkı, Quimo Linux'un okul için değil, ev kullanımı için tasarlanmış olması. Xfce tabanlı bir arayüz kullanan işletim sistemi Linux'un doğası gereği ücretsiz. Yani hemen buradan indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.