EMC, Cloud Storage şirketini faaliyete sokuyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Veri depolama devi EMC, online depolama hizmetleri sunmak için bugün, Decho adlı bir cloud computing şirketini faaliyete sokuyor.

Decho ThumbBireysel kullanıcıları ve küçük ve orta ölçekli işletmeleri hedef kitlesi olarak belirleyen Decho, EMC Mozy'nin online veri depolama işlemiyle birlikte EMC'nin Pi Corporation'ı Şubat ayında satın almasıyla elde ettiği kişisel bilgi yönetimi sistemlerini birleştiriyor.

Decho'nın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri İş Geliştirme Müdürü Mike Pritchard, firmanın Avrupalılara ve ABD bölgesinde veri depolama konusunda endişeleri olanlara hizmet sunmak için Dublin'de bir veri merkezi kurduklarını söyledi.

Mike Prithcard, veri merkeziyle birlikte sağladıkları hizmeti, "İlk ürün, Mozy'nin kişisel veri depolama tesisi olacak. Sınırsız depolama için, aylık 4.95 dolarlık bir abonelik ücretiyle kullanıcılar, dizüstü bilgisayarlarındaki, masaüstü bilgisayarlarındaki, cep telefonlarındaki ve diğer veri aygıtlarındaki verilerin yedeklerini alabiliyorlar." şeklinde açıkladı.

Decho'nun kardeş kuruluşu olan RSA'nın ürünleri kullanılarak ya da kullanıcının kendi tercihine bağlı olan şifreleme araçlarıyla, bilgiler ve veriler şifrelenebiliyor.

Pritchard, online depolama müşterilerinin arasında çoktan sıkı bir rekabetin var olduğunu dile getirdi. Ancak Mozy'nin, son üç yılda 900,000 online depolama müşterisi çektiğini vurguladı.

Pritchard, Decho'nun işbirliği için insanlara güvenli bir yol sunduğunu söyleyerek konuşmasına devam ederken, "Decho'nun sunucularında veri depolayarak ve şifreleme anahtarlarını paylaşarak, bilgi paylaşımı gerçekleştirebilirler." açıklamasını yaptı. Decho'nun diğer farklı uygulamaları ne zaman sunacağı konusundaki sorulara yanıt vermemeyi tercih etti.