EMC ürünleri birleşiyor



Ekleyen
cetin
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

EMC'nin üç ürünü; Retrospect yedekleme yazılımı, Mozy online yedekleme servisi ve Iomega harici sabit disk sürücüleri bir araya geliyor.

EMC ürünleri birleşiyorTüketici odaklı teklif EMC'nin depolamasını, online yedeklemesini ve geleneksel yedekleme olanaklarını bir araya getiriyor. Iomega sabit disk sürücülerini satın alan müşterilere Restrospect yedeklemesini ücretsiz yükleme ve Mozy bulut tabanlı yedekleme servisine kolay erişim imkânları sunuluyor. Bu tekliflerin birleşimi müşterilere dosyalarına Web üzerinden kolaylıkla erişme olanağı da veriyor.

Mozy'nin ürün yönetimi direktörü Steve Fairbank yaptığı açıklamada "Temelde EMC şunu söylüyor; elimizde böylesine ürünler var, bu ürünlerin hedef kitlesi de aynı, öyleyse bunları bir araya getirelim" dedi.EMC ürünleri birleşiyor

Fairbank'a göre entegre kullanıcı arayüzü, verileri Iomega sürücülerine yedeklemeyi ve çevrimiçi Mozy sistemine veri yedekleme işlemlerini gerçekleştirmeyi kolaylaştıracak.

Fairbank salı günü yaptığı açıklamada "Sanırım zamanla bu yönde ilerleyeceğiz [Iomega, Mozy ve Retrospect'in birleşiminden oluşan girişim ürünleri], fakat bugün için açıklanacak kesin bir durum yok" dedi.

EMC, Mozy'nin sahibi Berkeley Veri Sistemleri'ni satın aldıktan altı ay sonra Nisan ayında Iomega'yı satın almak için 213 milyon dolarlık bir teklif yaptı. Restrospect paket yazılımı ise EMC'nin 2004 Ekiminde Dantz'ı satın almasının bir sonucu olarak ortayaçıktı.

Hatta Iomega, EMC tarafından satın alınmadan önce kendi harici sabit diskleri ile Retrospect'in yedekleme yazılımlarını bir paket içinde satıyordu.

EMC'den yapılan açıklamaya göre Iomega sürücülerine sahip olanlar artık çevrimiçi MozyHome servisinden 2 GB'lık ücretsiz depolama alanı ya da aylık 4.95 dolara Mozy'de limitsiz depolama alanına sahip olabiliyorlar.