Dell tekrar iPod'a rakip olmayı deneyecek!



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

The Wall Street Journal; Dell'in son birkaç aydır Eylül gibi erken bir zamanda satışa sunulabilecek bir dijital müzik oynatıcı test ettiğini açıkladı. Duyumlara göre müzik oynatıcı 100 doların altında olacak ve 3. parti müzik cihazlarına bağlanabilmek için kablosuz bağlantı kullanabilecek.

Dell tekrar iPod a rakip olmayı deneyecek!2003 yılında Dell müzik piyasasına kendi oynatıcısı ile girmişti ve 3 yıl sonra yüzde 3'lük bir pazar payı ile ayrılmıştı. Bu Dell için en hayal kırıklığı yaratan ve tamamen durdurulan bir müşteri hizmeti olmuştu.

Bu sefer bir değişiklik olup olmayacağını, Dell'in; dijital müzik oynatıcı piyasasında iPod'un sahip olduğu %70'lik oranı etkileyip etkilemeyeceğini bekleyip göreceğiz. Dell'in cihazının yazılımı; 1 yıl önce bünyesine kattığı Zing tarafından oluşturuluyor. Dell'in müzik programı ayrıca Dell bilgisayarlarda kurulu halde gelecek.

Dell'e ortak olması düşünülen olası isimler arasında şirketin halen bağlarını koruduğu Pandora ve Rhapsody müzik hizmetlerine ilave olarak Eylül ayında en az 3-4 büyük müzik şirketi ile anlaşmalı olarak çıkması beklenen MyspaceMusic var.