Dell mühendisi Chrome OS'u Mini 10v üzerinde denedi



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
01.12.2009

2010 yılı sonunda mini dizüstü bilgisayarlarda kullanılmaya başlanacak Google Chrome OS, Dell Mini 10v üzerinde şimdiden denendi.

Dell mühendisi Chrome OS u Mini 10v üzerinde denediGeçtiğimiz hafta yapılan konferansta Google Chrome OS ile ilgili şu ana kadarki en detaylı bilgi yetkili ağızlardan duyurulmuş konferansı takip eden gün içinde ise Google Chrome OS'a ait kodlar geliştiricilere sunulmuştu.

Dell mühendislerinden "Dell-Doug A" şirkete ait resmi blogta, Google'ın yayınladığı geliştirme platformunu kullanarak Dell Mini 10v model mini dizüstü bilgisayara Chrome OS kurduğunu açıkladı. Dell Mini 10v üzerine kurduğu yazılımı image dosyası olarak herkesin kullanımına açan Dell mühendisi, uygulamanın henüz çok eksiği bulunduğu ve teknik desteğe sahip olmadığı konusunda meraklıları uyarıyor.

Dell-Doug A'nin kendi yaptığı testte açma düğmesine bastıktan sonra 12 saniyede açılan Google Chrome OS, asıl problemi internete bağlanırken yaşıyor. Bağlantı noktasını görmesi yaklaşık 4- 5 dakika süren işletim sistemini en az 8GB kapasiteye sahip bir harici depolayıcı aracılığı ile boot etmeniz gerekiyor.