Artık Bluetooth v4.0 Var !



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
21.04.2010

Uzun zamandır beklenen Bluetooth v4.0, 2010 ve 2011in 10 mobil teknolojilerinde temel özellikleri ile birlikte açıklandı.

Bluetooth

2010 ve 2011in mobil teknolojileri açıklandı. Bu konsepti genel anlamda potansiyel teşkil eden teknolojiler veya belli bir pazar payına sahip teknolojilerin yeni versiyonları oluşturuyor. Bu senenin en göze çarpanı ise tabii ki düşük güç kullanımı ile yüksek hız sağlayan yeni nesil Bluetooth kablosuz protokol olan Bluetooth v4.0.

Bluetooth daha az yeteneğine rağmen her an her yerde halihazırda bulunabileceği için kablosuz bağlantının bir nevi kuzeni durumunda. Bu açık kablosuz teknoloji, kısa uzunlukta radyo dalgaları kullanarak kısa mesafede veri aktarımı için kullanılıyor. İnsanlara en çok kendini sevdiren yönü ise kendi teknolojisinde üretilen kulaklıkları oldu. İnsanlar bu sayede hands-free özgürlüğünü yaşadılar.

Sadece mobil cihazlar değil bilgisayar kullanıcıları da bu teknolojinin nimetlerinden faydalandı. Kablosuz klavyeler, fareler kulaklıklar ve çok daha fazlası... Kullanıcılarının rahatını düşünen her üreticinin kullandığı kablosuz bir teknoloji haline geldi.

Bluetooth v4.0 ise üreticiler için daha farklı ve yeni bir kapıyı aralıyor. Örneğin saatler, uzaktan kontrol cihazları, tıbbi ev sensörleri gibi... Ayrıca Bluetooth v4.0 daha az güç kullanarak daha uzun mesafelerde daha hızlı bir bağlantı sağlayabilecek.

Tabi açıklanan özellikleri sadece düşük güçle yüksek hızlar değil. Standart Bluetooth aygıtları sadece Birkaç metre içerisinde kablosuz bağlantı sağlayabilirdi. Fakat yeni teknolojiyle 100 metre ve daha fazla mesafe arasında Bluetooth aygıtları kablosuz bağlantı sağlayabilecek.

Yeni versiyonun hazırlıkları ve entegrasyonu 2010 temmuz ayında bitmesi planlanıyor. Aygıtların yeni versiyonu kullanabilmesi ve yapılarının ona göre hazırlanması ise 2010 sonu veya 2011 başında tamamlanması bekleniyor.