Bluetooth Veri Transfer Hızını Yükseltmek için 802.11 Radyo Dalgalarını Kullanacak



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bluetooth SIG şirketi geçtiğimiz günlerde yüksek hızlı veri transferi sağlamak ve 802.11 kablosuz protokolüne veri transferlerinde alternatif oluşturmak için kısa menzilli protokollere izin vereceğini söyledi.

Bluetooth SIGBluetooth Special Interest Group yönetim kurulu başkanı Mike Foley; Bluetooth'un kullanacağı protokolün kesin özellikleri 2008'in sonuna doğru belli olacakken ilk üretimlerin 2009 yılında test edileceğini söyledi. Foley daha önce bu konuda pek çok spekülasyon yapıldığını fakat önümüzdeki haftanın yüksek hızlı Bluetooth konusunda resmi açıklamalar için iyi bir zaman olduğunu düşündüklerini söyledi.

SIG şirketinin daha önce de açıkladığı gibi yeni Bluetooth ultra geniş bant üzerinde kısa menzilli fakat yüksek transfer hızlarına olanak tanıyan bir kablosuz teknolojisi olacak. SIG bu yeni protokolün geleneksel kablosuz ağ sistemleri kadar hızlı yayılacağını umduklarını söyledi. Öte yandan bazı bilişim uzmanları Bluetooth'un sadece cep telefonlarıyla sınırlı kalan yaygınlaşmasının ardından UWB'nin geniş kitlelerce yeni yüksek hızlı transfer aracı olarak tercih edilmesinin zor bir süreç olabileceğini belirtiyor.

UWB ürünleri kısa menzillerine karşın sahip oldukları çok yüksek veri transferi hızlarıyla geleneksel Kablosuz Bağlantı karşısında bir başarı elde edip edemeyeceği şu an için merak konusu. Fakat SIG tarafından yapılan açıklamalar ve açıklanan teknik verilere göre pazarlama kısmı bir yana bırakılırsa UWB'nin başarısız olması için hiçbir neden yok gibi görünüyor.