Artık Adobe'un da Bir Media Player'ı Var



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Adobe geçtiğimiz günlerde Adobe Media Player 1.0 ismini verdiği medya oynatıcısını duyurdu.

Artık Adobe un da Bir Media Player ı VarAdobe geçtiğimiz günlerde Adobe Media Player 1.0 ismini verdiği medya oynatıcısını duyurdu. Air platformu üzerinde geliştirilen Adobe Media Player 1.0 sayesinde şirket, medya şirketlerinin; dizi, film ve televizyon programı gibi içeriklerini çevrimiçi olarak abonelerine sunabilecek. Adobe yetkilileri, yazılımı duyurmadan önce, CBS, MTV Networks, Universal Music Group, PBS, CondeNet ve Scripps Networks gibi pek çok medya şirketiyle anlaşma yaptıklarını açıkladılar.

Adobe Media Player 1.0 diğer çevrimiçi medya oynatıcılardan ayıran özelliklerden başında HD olarak niteleyebileceğimiz yüksek çözünürlüklü Flash videoları oynatabilmesi geliyor. Adobe Media Player 1.0 ile, 1080p, 720p ya da 480i çözünürlüklerinde indirilen Flash video yayınlarını görüntüleyebilirsiniz. Adobe Media Player 1.0 ile doğrudan medya sağlayıcılara abone olarak televizyon programlarının ya da dizilerin bölümlerini izleyebilirsiniz. CBS'den; CSI: New York, CSI: Miami, Big Brother, Star Trek, Melrose Place, Hawaii Five-O, The Twilight Zone ve MacGyver gibi dizi ve programlar; The Hills, MTV News ve Yo! MTV Raps gibi MTV şovlarından klipler; HGTV, Food Network, Epicurious.com, Style.com, Wired.com, PBS ve Universal Music Group gibi dev medya şirketlerinin neredeyse tüm içeriklerini izleyebilirsiniz.

Adobe yetkilileri bugün ayrıca, Adobe uygulamalarını kullananlara yardımcı dersler yayınlayacak Adobe TV isimli bir Media Player ağı kuracaklarını açıkladı. Adobe Media Player1.0'ın hem Mac hem de Windows işletim sistemi tabanlı bilgisayarlara uygun sürümleri yayınlandı.