Apple Intel'le bir Adım Daha. Fakat bir Sorunla...



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
29.04.2010

AMD ile anlaştığı konusunda dedikoduları gündemde olan Apple, Intel işlemciye sahip yeni nesil MacBook Pro'ları piyasaya sürüyor.

Apple Intel  le bir Adım Daha. Fakat bir Sorunla...Öncelikle yeni nesil bir MacBook Pro almak isteyenler için belirteyim. En sonunda Blu-ray optik aygıtlar kullanılacak (Her ne kadar Steve Jobs nefret etse de). Bu MacBook kullanıcıları için büyük bir ayrıcalık.

Biraz donanımsal özelliklere değinmek gerekirse, 17-inch MacBook Pro'lar artık Intel'in yeni nesil işlemcisi i7'leri kullanacaklar. Büyük ihtimalle i7-620M modeli olması beklenen işlemci, fiyat ve performans konusunda sınırları zorluyor. Yeni MacBook Pro'ların belki de bütün dizüstü bilgisayarlar arasında en iyi performansa sahip olması bekleniyor.

Fakat bir sorun var. Böyle bir işlemciyi dizüstü bilgisayarlarda kullanmak büyük bir delilik olabilir. Tasarlanan kasalar biraz gerginliğe sebep olmuş durumda. Çünkü i7 işlemciler çok hızlı, bu hız şasi için çok fazla gelebilir. İşlemci daha sonra giderek ısınacak ve daha da ısınacak. Bu da öncelikle kullanıcılar için çok tehlikeli bir durum.

Asıl tehlike ise testlerde çıkan sonuçlar. Yapılan test gösterdiki işlemciye yüklenildiği zaman sıcaklık tam 101 dereceyi buluyor. Bunun ne demek olduğunu şöyle açıklayalım. Lise kimya derslerini hatırlayan varsa suyun kaynama sıcaklığının 100 derece olduğunu hatırlayacaktır. Yani bu sıcaklıkta rahatlıkla bir şişe su kaynatılabilir.

Apple, testlerden sonra bu durumun farkına vardı ve tamamen alüminyum kaplı bir Mac dizaynı yapmaya başladı. Bu biraz da olsa dizüstünün soğuması için yardımcı olabilir. Fakat tamamen soğutmaya yetmeyebilir. Bu yüzden de soğutma için farklı takviyeler de gerekiyor.

Eğer Apple gerçekten böyle bir cihazı soğutmayı ve optimize etmeyi başarırsa, tarihin en iyi performansa sahip dizüstü bilgisayarıyla karşılaşabiliriz.