Apple, Mac OS X için kritik bir yama çıkardı...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Apple, Mac OS X işletim sistemi için, büyük çapta güvenlik yamaları çıkararak, yazılımdaki kritik hataları düzeltti.

Mac OS X v10.5.6Mac OS X v10.5.6 güncellemesi, Adobe Systems'ın Flash Player yazılımı için kritik bir güncelleme içeriyor ve geçen ay açıklanan hataları düzeltiyor. Ayrıca birçok Mac OS kitaplığı, işletim sistemi çekirdeği ve BOM (malzeme listesi) arşivleme gibi sistem yardımcıları için birçok yama içeriyor. Bu günclelemeyle toplamda 21 hata düzeltilmiş oluyor.

nCircle Ağ Güvenliği'nin güvenlik işlemlerinden sorumlu müdürü Andrew Storms, bu hataların çoğunun, bir kurbanın bilgisayarından yetkilendirilmemiş bir programı çalıştırmak üzere istismar edilmiş olabileceğini fakat pazartesi günkü yamalardan önce sadece Adobe hatasının halka açıklandığını belirtti.

Storms, Apple'ın yamalarının çıkarılma zamanının dikkate değer olduğunu söyledi. Bunun nedeninin, genellikle siber suçluların IT çalışanlarının tatilde olduğu ve acil bilgisayar destek ekiplerinin bilgisayar tehditlerine cevap vermede genellikle yavaş kalmaları nedeniyle Aralık ayını tercih etmelerinden kaynaklandığını söyledi.

Hafta sonu boyunca Microsoft, Internet Explorer'ın yamayla düzeltilmemiş açığından yararlanan saldırıların sayısında artış olduğu konusunda uyarılarda bulundu. Güvenlik uzmanları da, Noel tatili yaklaştıkça bu saldırıların artacağını beklediklerini açıkladılar. Storms, "Bu, gardımızı düşürebileceğimiz bir ay değil" dedi.