AMD çekirdekleri altıladı



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
27.04.2010

AMD altı çekirdekli yeni Phenom II X6 serisiyle bir kez daha Intel'in karşısını çıkıyor.

Uzun süredir masaüstü işlemcileri performansında Intel ile ciddi bir rekabete giremeyen AMD'nin rakibine karşı piyasaya son silahı altı çekirdekli Phenom II X6'yı sürdü. Piyasaya iki model çıkaran AMD, rakibini uygun fiyatlarla vurmayı planlıyor. 3.2GHz'lik 1090T $285'lık bir fiyat etiketine sahipken, 2.8GHz'lik 1055T $199'lık bir fiyatla satışa sürüldü. Intel'in şu anlık tek altı çekirdekli işlemcisi i7 980X ise $999'lık fiyat etiketiyle rakibini üçe katlıyor.

AMD çekirdekleri altıladı

AMD'nin yeni modellerinin ismine eklediği T harfi yeni işlemcilerin en önemli yeni özelliğine gönderme yapıyor. Turbo Core adındaki yeni teknoloji, gerektiğinde çekirdeklerin yarısının hızını yarıya indirerek, kalan çekirdeklerin hızını 500MHz kadar arttırabilen otomatik hız aşırtma sağlıyor. Böylece yüksek çekirdek sayısından verimli bir şekilde yaralanamayan uygulamaların performansı da oldukça yükseliyor.

AMD yeni işlemcileriyle son bir kaç senedir sürdürmekte olduğu stratejisini bir kez daha devam ettiriyor. Aynı fiyat kategorisinde Intel'e göre daha fazla çekirdek sunan şirket, özellike grafik ve 3 boyutlu modelleme gibi büyük çekirdek sayısından yarar sağlayan uygulamaları kullanan kitleyi oldukça rekabetçi fiyatlarla hedefliyor.