AMD'nin Yeni Patronu Gücü Eline Alacak



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Yıllık mali değerlerini açıkladığı, daha doğrusu 1 Milyar $'ın üzerinde yıllık zararı olduğun açıkladığı basın toplantısında; mali yönden zor günler yaşayan Advanced Micro Devices (AMD) Hector Ruiz yerine Dirk Meyer'i CEO'luğa getirdiğini açıladı.

AMD Hector RuizHector Ruiz tam 12 yıldır AMD ile birlikte çalıştı, hatta önceki yönetim kurulu başkanlığını da o üstelenmişti. CEO'luk görevinden alınmasıyla Ruiz yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

Ayrıca AMD'nin cep bilgisayarları ve dijital televizyonlar için ürettim yaptığı kısmının da satılacağı duyuruldu. AMD 2006 yılında ATI'yı satın alarak tüketici elektroniği pazarında iddialı bir yükseliş sağlamayı planlamıştı. Şirket geçen hafta yaptığı açıklamada bu devralmadan kaynaklanan bozulmuş aktif varlıklar sebebiyle 880$ dolar zarar ettiğini açıklamıştı.

Finansal verilerin duyurulduğu bir video konferans konuşmasında Meyer; "Harika insanlarla, harika ürünlerle, harka bir ruh ve harika bir potansiyelle bezenmiş zengin bir şirketimiz var. Fakat yakın geçmişimize baktığımda bu potansiyeli iyi kullanamadığımızı görüyorum. Yakın bir zamanda potansiyelimizi kullanarak yükseleceğimiz günleri görmeyi umuyorum." sözleriyle pek de pozitif bir görüntü çizmedi.

AMD bozuk mali yapısını, yaptığı yüklü miktardaki satın almalardan (ATI) beklediği kadar geri dönüşü kısa zamanda alamamasına ve özellikle çok güçlü bir rakip olan Intel'in karşısında piyasaya sürmeyi geciktirdiği ürünler yüzünden yüklü miktarda zarar etmesine borçlu.

AMD yöneticilerinden biri "AMD uzun süredir beklenen 45-nanometre işlemcilerini son birkaç aydır kullanıcılara sunmuş durumda ve satış rakamlarında da olumlu bir yükseliş eğrisi var." diye açıklamada bulundu

Şirketin tek işlemci üzerinde hem grafik işlemcisini hem de merkezi işlemciyi birleştiren Fusion mimarisinin de gelişme kaydettiği söylendi. Hem grafik işlemcisini hem de merkezi işlemciyi birleştiren dizüstü bilgisayarlar için oluşturulan Puma çipinin bilgisayar üreticilerinden ve inceleme yapan kuruluşlardan yüzün üzerinde ödül kazandığı basın toplantısında belirtildi. Masaüstü sistemler için tek çip taşıyan platformların üretimine 2009 yılında başlanacağı açıklandı.