Akıllı Alışveriş Asistanı: Esepet



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
17.11.2009

Özellikle perakende sektörü için yazılım ve özel cihazlar geliştiren RNK Teknoloji, "esepet" adını verdiği "Akıllı Alışveriş Asistanı"nı duyurdu.

 Konya Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Teknokent'te bulunan RNK Teknoloji ve Yazılım Firması'nın Tübitak'ın da desteğiyle geliştirdiği yeni ürünün 2009 yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yeni cihaz bir süpermatkette bulunan tüm raflardaki ürünlerle otomasyonlu çalışarak kullanıcının kasaya geldiğinde kaç para ödeyeceğini net olarak önceden bilmesini sağlıyor. Bunun yanında sistem, bir ürünü arayan süpermarket müşterisine ürünün yerini tam olarak gösteren bir çeşit navigasyon işlevi görüyor. Süpermarketin sistemine üye kullanıcılar daha önceki alışverişlerinde neler aldıklarını da sistem sayesinde listeleyebilecekler.

Süpermarket müşterilerine daha kolay ve keyifli bir alışveriş imkanı sunan "Akıllı Alışveriş Asistanı"nın market işletmecilerine sağlayacağı katkı ise oldukça büyük. İşletmeciler bu sistem sayesinde müşterilerini tüm kampanyalardan anında haberdar edebilirken, kişiye özel kampanyalar düzenleme imkanına da sahip olacaklar. Cihaz işletmecilere müşterileriyle interaktif iletişim kurma şansı veriyor.