Online alışveriş sitesi siparişleri birbirine karıştırırsa...



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
10.11.2009

İngiltere merkezli play.com alışveriş sitesinin sistemlerindeki bir arıza görmeye pek alışık olmadığımız sonuçlar doğurdu.

play.com siparişleri birbirine karıştırdı

İngiltere'nin en büyük DVD, oyun ve kitap satıcılarından play.com'un müşterileri e- posta adreslerinde başkalarına ait sipariş ve adres bilgilerini görünce çok şaşırdılar.

Yüzlerce müşteriye ait sipariş bilgilerini birbiriyle karıştıran alışveriş sitesinin yetkilileri ise halen hatanın kaynağını bulmaya çalışıyor.

Kendisiyle ilgisi olmayan siparişlere ait e- postaları aldığı için en çok şaşıranlardan birisi Bristol'de oturan Simon Hurley adındaki play.com müşterisi oldu. Hurley sabah kontrol ettiği e- posta hesabında 80'den fazla e- posta görünce şaşkınlığını gizleyememiş. Tüm e- postaları tek tek açan Hurley BBC'ye; "play.com'un iyi müşterilerinden birisi olduğumu düşünüyorum ama 80 siparişi aynı anda verecek kadar da değil" şeklinde konuştu. E- postaları kontrol ettikten sonra play.com müşteri hizmetlerini arayan Hurley'in yetkililere söylediği ilk cümle "çok ciddi bir probleminiz var" olmuş.

Play.com, yaşanan aksaklıktan ötürü tüm kullanıcılarından özür dilerken tam olarak kaç kişiye gönderildiği bilinmeyen yanlış e- postaların içeriğinde kredi kartı bilgilerinin bulunmaması büyük bir şans olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: bbc.co.uk