12'den sonra online oyun yasak!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
02.12.2010

Güney Kore'de gece yarısından sonra online oyun oynamaya yasak getiriliyor.

12\ den sonra online oyun yasak!Güney Kore, hükümeti gençlerin gece yarısından sonra online oyun oynamalarını yasaklayacak bir kanun çıkarmaya hazırlanıyor. Aile ve kültür bakanının açıklamasına göre online oyun servisleri 16 yaşından küçük oyunculara gece yarısından sonra hizmet vermeyecek:

"Gece boyunca oyun oynayan çocuklar ders çalışmakta, okulda dersleri takip etmekte güçlük çekiyor. Bu kanunun çocukların sağlığı açısından önemli olduğuna inanıyoruz."

Hükümet ek olarak genç oyuncuların günlük ya da haftalık oyun saatlerine belli bir zaman sınırı getirmeyi de tartışıyor.

Dünyanın en yoğun ağlarından birine sahip olan Güney Kore'de online oyun bağımlılığından ötürü ölümler de meydana geliyor. Örneğin geçtiğimiz ay 15 yaşında bir genç, bilgisayar oyunu oynamasına kızan annesini öldürdükten sonra intihar etmiş.

2 milyon Web bağımlısı olduğu tahmin edilen Güney Kore'de gelecek yıl, hükümet, risk kotasındaki insanlara internette geçirdikleri süreyi kısıtlayacak ücretsiz bir yazılım önerecek.