Yeni oyun trendi: "Online Oyunlar"



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
30.12.2009

Tüm dünyadaki oyun kullanıcılarının eğilimleri incelendiğinde video oyunlarından arcade oyunlara ve online oyunlara doğru bir geçişin yaşandığı gözleniyor.

Yeni oyun trendi:  Online Oyunlar Online oyunlar, özellikle gün geçtikçe daha popüler hale gelen Rol Tabanlı Oyunlar (MMORPG- Massive Multiplayer Online Role Playing Game) sayesinde tüm oyun türleri içinde en hızlı gelişen tür olarak göze çarpıyor.

Wireless World Forum'un (Kablosuz Dünya Forumu) yayınladığı rapora göre küresel online oyun piyasası 2007 yılında 7 milyar USD idi (-ki bu rakam bir önceki yıl olan 2006'ya göre %24.7 oranında bir büyümeye işaret ediyor) 2008 yılında ise büyüme %29 olarak gerçekleşti ve piyasanın büyüklüğü 9 milyar USD'yi buldu.

Online oyunların diğer oyun türlerinden daha hızlı gelişmesinin en büyük nedeni olarak ise hemen her yaştan kullanıcıya hitap etmeleri gösteriliyor.

Tüm dünyada şu an için popüler olan bazı oyunları şöyle sıralayabiliriz; Ghost X, Groove Party, Remayq, Metin2, Grand Fisher, Twingkle Gunners2 ve FF Showdown