YouTube, e-ticaret yapmak için iTunes ve Amazon.com ile ortak çalışıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Çevrimiçi video servisi YouTube, kullanıcılarının yalnızca birkaç tıklama ile müzik, oyun ve diğer ürünleri satın alabilmeleri için iTunes ve Amazon.com ile ortaklaşa hareket edecek.

YouTube MüzikYouTube'un e-ticaret platformu, ortaklarına müzik, film, TV ve yayıncılık gibi endüstrilerde içeriklerinden elde ettikleri reklam gelirlerinin yanı sıra ilave gelirler elde etme olanağı sunuyor. YouTube'dan yapılan açıklamaya göre tıpkı sitenin kullanıcılarının, videoları paylaşabildikleri, videolar üzerine yorumlar yapabildikleri ve videolara cevap verebildikleri gibi tek tıklama ile izledikleri içerik ile ilgili ürünleri - şarkılar, kitaplar ve filmler gibi - satın alabilmeleri mümkün olacak.

YouTube'un açıklamasına göre iTunes ve Amazon.com'dan şarkı satın almak için tıklanacak olan rahatsız edici olmayan satış linkleri EMI Music gibi şirketler tarafından yüklenmiş olan resmi video içeriklerinin izleme sayfalarında görünecek. En sevdikleri sanatçıların müzik videolarını izleyen YouTube kullanıcıları bu müziği satın alıp bilgisayarlarına indirebilecekleri iTunes ve Amazon MP3'ün ilgili sayfalarına yönlendirilmiş düğmelere tıklayabilecekler.

YouTube'un CEO'su ve sitenin kurucularından biri olan ve Chad Hurley, YouTube'un bu girişimini "YouTube içerik ortakları yeni ve heyecan verici bir yolla içeriklerinden gelir elde edebilecekler ve içeriklerini çevrimiçi olarak dağıtmak için daha geniş kapsamlı bir kanal oluşturabilecekler. Amacımız; tüketicilerin, ilgilerini çekebilecek bilgiler ve eğlenceli içerikler ile bir araya getirilerek YouTube deneyiminin en üst düzeye çıkarılmasıdır. Satış linklerinin eklenmesi, içeriklerin görüntülenme tarzını zenginleştirecek ve insanların kullanmak istedikleri içerik ile daha verimli bir şekilde ilgilenmelerine olanak verecek." sözleriyle açıkladı.