Yeni "iPod Nano" daha da maharetli



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
14.09.2009

Yeni "iPod Nano" Geçtiğimiz hafta San Fransisco'da düzenlenen "It's only rock and roll" adlı Apple etkinliğinde tanıtıldı.

iPod Nano

Bugüne kadar 100 milyondan fazla satılarak bu alandaki rekoru elinde bulunduran Nano'da artık video kamera, mikrofon ve hoparlör bulunuyor. Nano ile kaydedilen videolar yine Nano üzerinden izlenebiliyor veya isteniyorsa bilgisayar aracılığı ile YouTube vb. sitelere aktarılabiliyor.

2.2 inç ekran büyüklüğüne sahip Nano, Apple'in hep mesafeli durduğu FM radyo özelliğine sahip hale getirildi. Adım ölçer sayesinde spor yapılırken kat edilen mesafe hesaplanabilirken kalori ölçer özelliği ile kaç kalori harcandığı hesap edilerek kısa veya uzun süreli fitness programı düzenlenebiliyor (Bu özellik daha önceki sürüm iPod Nano'larda olduğu gibi adım ölçere uyumlu bir Nike ayakkabı gerektiriyor.)

8GB kapasiteli Apple iPod Nano 149USD'ye 16GB kapasiteli Nano ise 179USD'ye satılacak. Kullanıcılar tercihlerine göre pembe, siyah, kavuniçi, mor, mavi ve yeşil renklerden dilediklerini seçebilecekler.

8GB kapasiteli iPod Nano'ya 2,000 adet şarkı, 7,000 fotoğraf, sekiz saatlik video kaydetmek mümkün. 16GB kapasiteli Nano'da ise 4,000 şarkı, 14,000 fotoğraf ve 16 saatlik video görüntü saklamak olanaklı.

Pil ömrü de uzayan Nano kullanıcılara; 24 saat müzik dinleme ve 5 saat video izleme imkânı sunuyor.

Yeni  iPod Nano  daha da maharetli

Yeni  iPod Nano  daha da maharetli

Yeni  iPod Nano  daha da maharetli