Windows Vista SP2 Beta önümüzdeki hafta bekleniyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Önümüzdeki hafta, Windows Vista'nın bir sonraki güncellemesi için, beta testlerine başlıyor. Bu güncellemede diğer geliştirmelerin yanı sıra, Blu-ray sürücü desteği de geliyor.

Windows Vista UltimateCuma günü yazılan bir blog yazısında Microsoft, önümüzdeki hafta Windows Vista Service Pack 2'nin bir beta sürümünün yayınlanacağını doğruladı.

Windows yöneticisi Mike Nash blog'unda "Tek bir işletilebilirlik modelini benimsediğimizden, bu geliştirmeler hem Windows Vista (istemci) hem de Windows Server 2008 (sunucu-server) sürümlerini kapsayacak şekilde tek bir service pack'te toplandı." derken bu modelin müşterilere dağıtım ve test sürecinde yaşanan karmaşaları da ortadan kaldıracağına inandıklarını belirtti.

Yazılım devi Microsoft, bu haftanın başında Vista Service Pack 2 üzerinde çalıştıklarını söyledi fakat detaylı bilgi vermekten kaçındı. Sadece beta sürümünün çok yakında çıkacağı duyuruldu. Blu-ray'e ek olarak Vista SP2'de , Bluetooth 2.1 desteği ve Microsoft'un en son masaüstü arama teknolojisi Windows Search 4.0 bulunacak. Microsoft, işletim sistemlerini Vista'ya yükseltmek isteyen kullanıcıların SP2'yi beklememelerini söyledi.

Mike Nash'in blog'u şöyle devam ediyor: "Soracağınızı bildiğim bir soru, 'SP2` için beklemeli miyim? Gerçek şu ki, Windows Vista SP1, hem yeni Windows bilgisayarları için sunulan hem de Windows Vista'nın "gold" sürümünü kullananlar için ücretsiz bir indirme paketi olarak edinilebilen harika bir platform. Piyasaya çıktığında SP2'yi almanızı öneriyoruz tabii ki, ama şu an için kullanabileceğinizin en iyisi Windows Vista SP1'dir."

Microsoft temsilcisi, "Microsoft'un SP2'yi içeren işletim sistemi ne zaman satışa çıkar?" diye sorulduğunda, SP2'nin en son piyasaya çıkış tarihiyle ilgili konuşmak için çok erken olduğunu söyledi ve "Her zaman olduğu gibi, son piyasaya sürüm tarihi, elde edeceğimiz kaliteye bağlı. Piyasaya çıkarmak için nihai bir tarih belirlemeden önce, beta programıyla ilgili müşterilerden ve ortaklarımızdan gelen görüşleri değerlendireceğiz." sözleriyle net bir yorum yapmaktan kaçındı.

SP2 ile ilgili duyuru, önümüzdeki haftanın Profesyonel Yazılım Geliştiricileri Konferansı'nda yapılacak. Bu konferansta ayrıca yazılım geliştiricilerine SP2'nin beta öncesi sürümünü vermenin yanında Microsoft'un, Windows 7 ile ilgili detayları da anlatması bekleniyor.