Windows 7'den önce Vista SP2 çıkıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un yeni servis paketi, Windows 7'nin arifesinde Vista satışlarını yeniden canlandırabilecek mi?

Vista SP2 ???Microsoft, Windows Vista ve bu işletim sisteminin sunucu karşılığı olan Windows Server 2008 için yeni servis paketleri hazırlıyor. Alınan bilgilere göre servis paketlerinin, 2009 yılının sonlarında ya da 2010 yılının başlarında gerçekleşmesi beklenen Windows 7'nin piyasaya sunulmasından önce çıkması bekleniyor. Bir Vista sözcüsünün Microsoft'un ikinci bir Windows Vista servis paketi (Windows Vista SP2) üzerinde çalıştığını ve gelecek aylarda detayları paylaşacağını söylemesi üzerine Microsoft'un böyle bir planı olduğu doğrulanmış oldu.

Bu yılın Mayıs ayında Windows Vista'nın ilk servis paketi çıkmıştı. Ancak bu paketin ilk sürümü uyum sorunları yaşanmasına neden olmuştu ve Microsoft bir süreliğine bu sürümü geri çekmişti. Beklenenden uzun süren uyum gelişiminin arasında Microsoft, "I'm a PC" reklamları ile insanları Windows Vista almaya özendirmeye çalışmıştı.

Gelen bilgilere göre Microsoft bu kampanyayı sürdürmek için ikinci nesil bir servis paketi üzerinde oldukça yoğun bir şekilde çalışıyor. Microsoft'un bu servis paketinin deneme (beta) sürümünün seçkin donanım ve yazılım ortaklarının kullanımına sürdüğü de bildirildi. Bu davranış Microsoft'un Windows 7'nin ilk sürümlerini dağıtma yönteminde de gözlemlenmişti.

Yeni paket hakkında çok fazla detay mevcut değil fakat Microsoft'a yakın kaynaklar, şirketin, servis paketini Windows 7'den önce çıkarmasının nedeninin Windows 7'ye geçmek ile çok daha işlevsel yeni Vista'yı tercih etmek arasındaki kafa karışıklıklarını ortadan kaldırmak olduğunu belirtiyor.

Windows Server 2008 için çıkarılan servis paketinin de, bu işletim sistemi için çıkan ilk servis paketi olmasına rağmen SP2 olarak adlandırılacağı belirtiliyor. Windows Server 2008, Vista'nın SP1 yüklü sürümünün altyapısını kullandığı için bu paket, işletim sisteminin ilk servis paketi sayılıyor.

SP2'ler için ilk deneme (Beta 1) sürümlerinin gelecek aylar içersinde çıkması bekleniyor. Bu durum Windows 7 Beta 1'in Aralık ayının ortasında çıkması kararlaştırıldığı için Microsoft'un geliştirme ekibi üzerinde baskı oluşmasına neden olacak.

Microsoft'unWindows 7'nin işlevlerinin bazı yönlerini servis paketleri aracılığıyla Vista'ya aktarabileceği de kulaktan kulağa dolaşıyor.